Najbolja radna odjeća za medicinsko osoblje ispunjuje sve uvjete

Radna odjeća za medicinsko osoblje treba biti pažljivo dizajnirana i iz posebno odabranih materijala i treba uvažavati sve zahtjeve i izazove koji prate rad medicinskog osoblja. Na prvom mjestu treba štititi zdravstvene djelatnike od svih opasnosti kod rada i treba ispunjavati standarde, po kojima zaštitna odjeća za medicinsko osoblje osigurava osoblju siguran rad. Najveći izazov je održavanje medicinske radne odjeće svaki tren zaista higijenski čiste jer o tome ovisi zdravlje i život tako medicinskog osoblja kao bolesnika. Zbog njenzine važne uloge je upotreba zaštitne odjeće za medicinsko osoblje propisana zakonom i zdravstveni djelatnici trebaju tokom radnog vrijemena nositi medicinsku odječu i obuću.

Osiguravanje higijenske medicinske radne odjeće je odgovoran posao

Klinike, bolnice i druge zdravstvene institucije su vrlo zahtjevni klijenti što se tiče najma radne odjeće za medicinsko osoblje, jer trebaju svaki tren na dohvatu ruke imati certificiranu, dezinficiranu i higijenski čistu zaštitnu odjeću za medicinsko osoblje. Takav posao mogu obaviti samo pouzdane tvrtke za iznajmljivanje radne odjeće. U Evropi je jedna od vodećih tvrtki na tom području finski Lindstrom, koji postoji već 170 godina. Kod radnih procesa pranja i održavanja medicinske radne odjeće su u Lindstromu svaki tren svjesni odgovornosti do zdravstvenih djelatnika i pacijenata u zdravstvenim institucijama. Stoga u sve procese rada, kao što su odabir materijala, pranje i održavanje medicinske radne odjeće, uvode stroge kontrole i se pridržavaju standarda. Samo tako je moguće izbjeći prenošenje infekcija i štetnih mikroorganizama unutar bolnica s jednog pacijenata na drugoga a i na zdravstvene djelatnike. Lindstrom je ovdje maksimalno osigurao svoju djelatnost i na području higijene prati evropski standard EN-SFS-14065, a pored toga provodi i stalne bakterijske testove prije dostave zaštitne odjeće za medicinsko osoblje u zdravstvene institucije.

medicinska odjeća

Medicinska odjeća i obuća mora pružati komfort i zaštitu

Standardna radna odjeća za medicinsko osoblje sastoji od hlača, majica, kazaka, suknji, zaštitnih haljina, pregača za operacijske sale – ovisno od radne okoline zdravstvenog djelatnika. Pored medicinske radne odjeće istotako im je potrebna udobna obuća. Zaštitna odjeća za medicinsko osoblje treba biti prijazna za kožu, udobna i prozračna i iz izdržljivog materijala, a također lijepog dizajna, izrađena po mjeri i modernog izgleda. Samo tako se medicinsko osoblje može u njoj udobno i ugodno osjećati. Sve te potrebe ispunjuje Lindstromova kolekcija radne odjeće za medicinsko osoblje CarePro u različitim bojama i u lijepom, modernom dizajnu.

Možda vam se svidi