Zašto je odgovarajuća radna odjeća konobara važna za vaš restoran?

Prikladna radna odjeća konobara za najbolji mogući prvi dojam

 

Kvalitetna usluga i još kvalitetnija ponuda nesumnjivo čine noseće stupove ugostiteljstva. No, mnogim posjetiteljima ugostiteljskih objekata možda i važniju ulogu ima onaj prvi dojam, koji se pak veže za uređenje interijera i izgled radne odjeće konobara. Budući da ih u restoranu najprije dočekuju upravo konobari, radna odjeća tog osoblja jednostavno mora biti na mjestu.

 

Mnogi restorani svjesni su toga i veliku pozornost posvećuju visokim standardima osobne higijene i radne odjeće za konobare. Riječ je zapravo o zdravom razumu – kakav bi to restoran dopustio da im gostima hranu poslužuje netko s prljavim noktima, masnom kosom i pohabanom radnom odjećom konobara?

 

Radna odjeća za konobare u tom je smislu jednako bitna kao i uniforma za kuhare. Svježe očišćena radna odjeća konobara nemjerljivo je higijenski „ispravnija“ od njihove vlastite odjeće s kojom dolaze na posao, donoseći razne vrste mogućih bakterija i virusa. S druge strane, ukoliko ih na poslu čeka radna odjeća, konobari ne moraju brinuti o tome da će zaprljati i uništiti svoju robu. Održavana i uvijek čista radna odjeća konobara jednako je važna i za osoblje, i za goste, ali i za savršen prvi dojam.

radna odjeća konobari

Radna odjeća za konobare: prepoznatljiva uniforma i pokazatelj imidža

 

Svaki restoran koji želi biti uspješan mora imati svoju priču, koja se pak treba odražavati u svim mogućim aspektima – od menija, odabira namirnica i dekoracija, do prikladne radne odjeće za konobare. Drugim riječima, radna odjeća konobara je izvrstan način da svojim gostima prezentirate u kakvom se restoranu nalaze. Servirajući uz hranu i pića ujedno i imidž restorana, čemu uvelike doprinosi njihovo držanje, pristup gostu i radna odjeća, konobari su zapravo pravi ambasadori vašeg brenda. Pritom nije važno radi li se o pizzeriji, rustikalnoj ribarskoj konobi ili restoranu s Michelinovom zvjezdicom, odnosno potrebi da radna odjeća konobara bude tematski specifična ili pak manje ili više formalna; primjerena radna odjeća za konobare uvijek će pomoći u stvaranju željenog ugođaja.

 

Također, radna odjeća konobara čini prepoznatljivim u očima gosta. Kada bi svi bili različito odjeveni, ne bi ih se moglo razlikovati od samih posjetitelja. Stoga je za konobare radna odjeća ujedno i njihova uniforma, čija je zadaća nedvosmisleno upućivati na to tko su gosti, a tko konobari. Radna odjeća će posjetiteljima biti jasan pokazatelj kome se mogu obratiti za još jednu čašu vina ili desert.

 

Komotna i lijepa radna odjeća – konobari na poslu zaslužuju udobnost i stil

 

Radna odjeća za konobare ima veliku i u tome kakav će biti njihov osjećaj i odnos prema poslu koji obavljaju. Ako im je na raspolaganju lijepa i ugodna radna odjeća, konobari će sigurno izvršavati svoje svakodnevne zadatke s većim zadovoljstvom nego kada bi morali nositi nešto što im nije po volji.

 

Drugim riječima, kada radna odjeća konobara dobro izgleda i pritom je izrađena po mjeri svakog zaposlenika, oni će se bez sumnje osjećati ponosno na ono što rade. To je jedan od razloga da se pobrinete da radna odjeća za konobare u vašem restoranu ne pobuđuje nelagodu kod samih zaposlenika, bilo zbog neukusnih odabira boja ili loše dizajniranih natpisa. Također, radna odjeća konobara mora svima pristajati kao salivena. Tko se, uostalom, može dobro osjećati noseći neuglednu, kičastu te preširoku ili preusku radnu odjeću? Konobari koji znaju da izgledaju lijepo i profesionalno u svojoj uniformi imaju više razloga biti zadovoljni i sretni što rade baš u vašem restoranu.

radna odjeća konobara

Radna odjeća konobara također pomaže u stvaranju profesionalnog okruženja. Naime, zaposlenici u restoranu vode različite živote, no upravo ih radna odjeća za konobare podsjeća da su svi dio iste ekipe. Osim što doprinosi razvoju pozitivne atmosfere i timskog duha, radna odjeća konobara može pomoći zaposlenicima da se dolaskom na posao lakše „prebace“ u radno raspoloženje.

 

 

Radna odjeća konobara gostima ulijeva povjerenje u sposobnosti vašeg osoblja

 

Vrhunskom hranom i najboljom uslugom u gradu možete privući pozornost javnosti, no mnogim je gostima važno nešto puno jednostavnije – kako izgledaju konobari. Radna odjeća ljudi koji ih poslužuju, odnosno radna odjeća konobara, posjetiteljima stvara osjećaj povjerenja. Kao i svaka uniforma, radna odjeća za konobare je svojevrsno jamstvo da te osobe znaju svoj posao i da se u njih može pouzdati.

 

Iako postoje nebrojene kombinacije kako radna odjeća konobara može izgledati, zbog čega na svu sreću svaki restoran ne mora imati istu radnu odjeću za konobare, vizualni karakter radne odjeće konobara je bez sumnje vrlo važan korak u izgradnji cjelokupnog imidža restorana. Stoga je pravilan izbor primjerene radne odjeće za konobare nešto o čemu itekako treba voditi računa.

 

Ako ste u potrazi za kreativnim rješenjima s kojima biste htjeli poboljšati postojeću radnu odjeću konobara, ili pak uopće nemate uniformu za svoje osoblje, svakako provjerite kako vam u tome može pomoći Lindström, jedna od vodećih europskih tvrtki u području tekstilnih usluga. Osim dizajniranja i izrade radne odjeće za konobare u željenim bojama i uzorcima, Lindströmova usluga obuhvaća i njezino redovito održavanje, čišćenje i skladištenje.

 

Možda vam se svidi