Rabljeni laptopi: vrhunska obnovljena prijenosna računala s garancijom

Postaju li rabljeni laptopi ‘novo normalno’ na tržištu računalne opreme

 

Kupnja prijenosnog računala za mnoge nije česta avantura. Štoviše, pri kupnji se uvijek nekako javlja misao da će nam iduće računalo trajati „zauvijek“ i da nećemo uskoro opet morati pretraživati akcijske ponude. Većina ni ne pomišlja na rabljene laptope te se pritom odlučuje na nabavku novih računala. I, onda iz vedra neba dođe dan kada prolijete kavu po tipkovnici, a novo – i u pravilu, skupo – u tren se oka pretvori u oštećeno, ili pak potpuno neupotrebljivo.

Ako ste vi takve „sreće“, ili ste u vašoj potrazi tek sada otkrili čitav svijet kvalitetnih rabljenih laptopa s garancijom uz koje nećete doživjeti financijski kolaps, u nastavku teksta uvjerite se da ste na pravom tragu.

 

Prodaja rabljenih laptopa cvjeta, a to vam svakako ide u prilog

U potrošačkom društvu 21. stoljeća, rabljenih laptopa „ima na bacanje“, ali velika većina još uvijek nije za otpis. Prodaja rabljenih laptopa danas već predstavlja stabilno i uređeno tržište. Kao i u drugim granama, velika konkurencija i zakoni o zaštiti potrošača diktiraju visoku razinu kvalitete u ponudi rabljenih laptopa: primjerice, rabljeni laptopi s garancijom postali su norma i uvjet koji zahtjeva imalo informirani kupac. Tržište rabljenih laptopa s garancijom raste iz dana u dan, što se između ostalog oslikava u pojavi novih pojmova, kao što su „refurbished laptopi“ – obnovljena prijenosna računala koja balansiraju u međuprostoru novih i rabljenih laptopa.

Kao i kod automobila, rabljeni laptopi – bez obzira na specifikacije, razinu očuvanosti, ili je li riječ o rabljenim laptopima s garancijom – jednostavno ne mogu imati oznaku „novo“. Činjenica da se radi o rabljenom laptopu s „prethodnim životom“ kod drugog vlasnika, u prvom se redu odražava na njegovu cijenu, ali ne nužno i na kvalitetu, što između ostalog potvrđuje porast prodaje rabljenih laptopa s garancijom. Naime, tvrtke koje se bave prodajom rabljenih laptopa zapravo vam prodaju korištena, ali prije svega detaljno obnovljena prijenosna računala.

Prilikom nabave rabljenih laptopa, sve se komponente pomno ispituju radi mogućih oštećenja i neispravnosti. Prije pakiranja u odgovarajuću ambalažu, mijenjaju se dijelovi koji su problematični ili nedostaju, a kozmetička oštećenja se svode na minimum. Mogući preostali podaci se brišu te se cijeli sustav vraća na tvorničke postavke, kako bi rabljeni laptop s garancijom bio potpuno spreman za idućeg korisnika. Obnovljena prijenosna računala mogu pritom sadržavati ogrebotine ili slične nedostatke primarno estetske naravi. Bez brige, čak i takva tvornički obnovljena prijenosna računala moraju funkcionirati savršeno i u potpunosti, no cijene prilikom prodaje rabljenih laptopa  s navedenim „karakteristikama“ bez iznimke su mnogo niže od neoštećenih rabljenih laptopa, ili pak potpuno novih računala. U konačnici, na cijenu rabljenog laptop s garancijom, utječu njegove specifikacije, kvaliteta i stupanj očuvanosti. Isto vrijedi i za refurbished laptope.

 

 

Refurbished laptopi: ušminkani naziv za rabljene laptope ili nešto drugo?

Izraz„refurbished laptop“ doslovno bi se mogao prevesti kao obnovljeno prijenosno računalo. No, već smo vidjeli da prodaja rabljenih laptopa danas također nužno obuhvaća i njihovo prethodno obnavljanje. Što su onda ti „refurbished laptopi“.

Za razliku od obnovljenih prijenosnih računala koja su nekada imali druge vlasnike, refurbished laptopi ne mogu se u potpunosti smatrati ni novim, ni rabljenim laptopima. U refurbished laptope ubrajaju se uređaji koji su iz raznih razloga vraćeni u trgovinu ili izravno u ruke proizvođaču. Iako se ponekad radi kupcima koji nisu zadovoljni karakteristikama kupljenog proizvoda – i tada se donekle može reći da se radi o rabljenom laptopu – razlozi povrata su većinom kozmetičke naravi, poput nagnječenja i ogrebotina nastalih prilikom dostave, ili pak – otvorena ambalaža. Na tom tragu, u refurbished laptope spadaju i „modeli iz izloga“, tj. uređaji koje prilikom šopinga vidite u dućanu; razlog zašto se više ne mogu smatrati „novima“ je taj što su izvađena iz originalnog pakiranja. No, ne mogu se zvati ni rabljenim laptopima, jer prethodno nisu nužno uopće bili korišteni.

Prije nego krenu u (ponovnu) prodaju, refurbished laptopi su savršeno funkcionalni uređaji koji prolaze kroz jednaki i već opisani proces temeljitog čišćenja i testiranja. Drugim riječima, refurbished laptopi su posebna niša u svijetu prodaje rabljenih laptopa, uz napomenu da se radi o obnovljenim prijenosnim računalima koji nikada nisu bili u uporabi u punom smislu riječi.

Rabljeni laptopi s garancijom – novi standard u prodaji rabljenih laptopa

Za razliku od, primjerice, kupnje uređaja od privatnih osoba preko oglasnika, tvrtke koje se bave prodajom obnovljenih prijenosnih računala danas u većini slučajeva u svojoj ponudi imaju isključivo refurbished laptope i rabljene laptope s garancijom.

Ako ste u potrazi za idealnim mjestom za kupnju rabljenih laptopa s garancijom, tvrtka PoceniPC iz Nove Gorice – specijalizirana upravo za prodaju rabljenih laptopa – na svom web-shopu OutletClick.com nudi upravo ono što tražite. Pored ogromne ponude refurbished laptopa i rabljenih laptopa s garancijom, za dodatne uštede provjerite uvijek aktualne promocije rabljenih laptopa s vremenski ograničenom dodatno sniženom cijenom. Naši rabljeni laptopi dolaze s garancijom od godine dana, s mogućnošću dodatnog produljenja.

Obratite nam se s povjerenjem i zakoračite u društvo tisuće naših zadovoljnih korisnika!

Možda vam se svidi