Radna kuta nastala je prije više od dva stoljeća i još uvijek je u industrijskoj upotrebi

Radna kuta desetljećima je kultni odjevni predmet profesionalne i modne namjene

 

Radna kuta klasični je dio radne odjeće jednako kao što su jeans hlače prepoznatljiv dio svakodnevne mode. Korištena u industrijskom sektoru, farmerskoj industriji ili među malim poduzetnicima radna kuta, plava po mogućnosti, oduvijek je prepoznatljiva. Kada je u pitanju tradicionalna pamučna radna kuta, cijena joj nije samo materijalna već i statusna. Radna kuta godinama se usavršavala prije nego li je postala općeprihvaćeni dio muške radne odjeće.

Kada se spominje radna kuta, plava varijanta, treba naglasiti kako je popularnost stekla zbog iznimne otpornosti i karakteristične boje pamuka. Kada se kupovala radna kuta, cijena je garantirala radnički odjevni predmet koji će trajati kroz sezone. Radna kuta, plava ili boje pamuka, mogla se koristiti tijekom cijele godine. Ponekad je radna kuta bila rađena i od životinjske kože što je bilo korisno određenim profesijama.

U toplijim godišnjim dobima radna kuta je bila dovoljna zaštita, a zimi se radna kuta kombinirala s toplijom radnom odjećom koja se nosila ispod nje. Svaka radna kuta, plava ili neutralna, danas se koristi i kao modni odjevni predmet, a ne nužno kao radnička odjeća. Kada se kupuje radna kuta, cijena koju plaćate djelić je povijesti rada i mode.

Radna kuta prepoznatljiva je zbog svog oblika i karakterističnih vanjskih džepova

Radna kuta, plava posebice, godinama se usavršavala prije nego je postala prototip muške radne odjeće. Kada se kupuje radna kuta, cijena jednog komada ne uključuje samo dio radničke opreme već cjelokupni proces usavršavanja zaštitne odjeće. Suvremena radna kuta (cijena joj je znatno prihvatljivija za današnje standardne nego povijesno gledajući) obuhvaća sve dokazane pokušaje i pogreške u kreiranju kultnog odjevnog predmeta. Radna kuta  je definirana svojim oblikom i džepovima.

Radna kuta, plava u ovom primjeru, definirana je i svojom prepoznatljivom plavom bojom za koju je malo poznato da je najteže sintetizirana boja za tkaninu. Kada se kupovala radna kuta, cijena joj je odražavala i sve tekstilne inovacije na tržištu. Plava radna kuta prepoznatljivog je pravokutnog dizajna. Takav kroj omogućavao je industrijskim radnicima jednostavnije kretanje pri rukovanju s nezgrapnim strojevima. Kada je u pitanju tradicionalna radna kuta, cijena joj je uključivala i sigurnost i povećanu pokretljivost radnika. Osim standardnog pravokutnog kroja, radna kuta je prepoznatljiva i po velikim vanjskim džepovima.

Obično je radna kuta, plava ili kožna, imala tri klasična, prostrana džepa za pohranu alata. Radna kuta je prepoznatljiva po svojoj dužini koja prelazi granicu struka i ide preko radne majice.

Cijena kojom se plaća radna kuta, cijena je simboličkog statusa i ulaganja u posao

Radna kuta cijena

Kada je u pitanju poslovna radna kuta, cijena joj uvijek odgovara sigurnosti i potrebama radnika. Često je takva radna kuta ojačana debelim pamukom kako bi grijala radnika u industrijskoj hali ili na njegovom radnom mjestu. Ako je potrebna vodonepropusna radna kuta, cijena će joj naravno porasti jer to znači da ima poseban vodootporni premaz.

Kada je u pitanju mehaničarka radna kuta, cijena je također nešto viša jer su rukavi prilagođeni radu sa strojevima te umanjuju mogućnost nesreća, a tkanina je očvrsnuta kako bi bila otpornija na deranje. Radna kuta može biti prilagođena radu na otvorenom te će imati dodatne slojeve podstave koji se u nekim slučajevima patentom mogu ukloniti onda kada više nisu potrebni radniku. Važno je da kupac zna točnu namjenu za koju mu je potreban radna kuta kako bi odabrao najkorisniju i najisplativiju opciju. Nećete pogriješiti ako si date vremena da istražite svoje potrebe.

Želite li suvremen komad radne odjeće, ne znači da trebate riskirati sigurnost. Ako su poslovni zahtjevi u skladu s onime što vam ovakva radna odjeća nudi, onda je odabir siguran. Ako vam je potreban viši stupanj zaštite, istražite ponudu tržišta.

Radna kuta, plava, boje pamuka ili kožna, cijenjena je i kao modni odjevni predmet

Radna kuta, plava u ovom slučaju, dolazi iz Francuske gdje je početkom devetnaestog stoljeća skrojena kao radnička oprema za željezničke radnike. Plava radna kuta dobila je prepoznatljivu boju igrom slučaja jer se u regiji gdje je prvi puta proizvedena sušila i proizvodila plava tekstilna boja. Danas se jednak odjevni predmet može naći u modnim trgovinama iste te zemlje i diljem svijeta, a posebno je u modnoj industriji popularna vintage radna kuta.

Poznati modni brendovi prisvojili su ovaj tradicionalni radni komad odjeće pa je radna kuta mnogo puta bila ukrašavana netipičnim krojevima, nijansama ili modnim dodatcima. Kada je u pitanju modna radna kuta, cijena joj je daleko prihvatljivija. Ipak, ako ste spremni potražiti vintage primjerak, cijena radne kute može značajno narasti.

Radna kuta, plava kao originalna Francuska varijanta, tražen je modni dodatak koji odgovara brojnim odjevnim kombinacijama za aktivnosti na otvorenom. Kada je u pitanju moderna odjeća s porukom, među prvim kandidatima je radna kuta, cijena joj je sa sigurnošću provjerena. Dizajnirana je tako da podsjeća na radničko nasljeđe, ali uz primjerene intervencije koje donosi suvremena moda. Ako volite minimalistički stil odijevanja, radna kuta je odličan odabir.

 

Možda vam se svidi