Radna odjeća i obuća je za medicinsko osoblje zaštitna barijera

Radna odjeća i obuća unosi pozitivnu promjenu u svakidašnji rad zaposlenika. Svaki dan imaju u svom radnom okruženju na raspolaganju čistu i njegovanu radnu odječu i obuću, kako bi se mogli u potpunosti posvetiti svom poslu. To potiče njihovu volju za radom i osjećaj vrijednosti. U nekim djelatnostima je radna odjeća i obuća obavezna, tako za medicinsko osoblje u bolnicama i zdravstvenim klinikama. Za medicinsko osoblje, kao što su njegovateljice, medicinske sestre i liječniki, je higijenski čista, lijepo održavana radna odjeća i obuća od iznimne važnosti, jer od toga zavisi njihovo i zdravlje i blagostanje bolesnika. Njihov rad je naporan i trebaju biti maksimalno oprezni kod rada s bolesniki, stoga  se moraju u svojoj radnoj odjeći osjećati ugodno, pouzdano i morajo biti sigurni, da ih učinkovito štiti od opasnosti i infekcija. Samo tako se mogu koncentrirati na svoj rad, manje su pod stresom i zraće pozitivnu energiju, što ugodno utječe na bolesnike i na klimu u bolnici uopšte. U Lindströmu smo svjesni svih izazova, kojima je izloženo medicinsko osoblje, stoga s velikom pažnjom i prema svim propisima i standardima održavamo kod nas unajmljenu radnu odjeću za njegovateljice, medicinske sestre i liječnike.

Prednosti iznajmjivanja radne odjeće za medicinsko osoblje

Lindström nudi široki izbor radne odjeće za medicinsko osoblje i za svakog klijenta posebno pripremi kolekciju, koja po bojama, materijalu i modelima odgovara delovnom okruženju. Već u ovoj fazi pripreme je kod radne odjeće za medicinsko osoblje na prvom mjestu zahtjev po besprekorni higijeni, koja se osigurava kroz cijeli proces izrade i nabave radne odjeće i obuće. S svojim dugogodišnjim iskustvima izradimo cjelokupni načrt potreba po radni odjeći zajedno s klijentom i preuzmemo sve posle oko nabave i izrade radne odjeće, a onda ju dostavimo u bolnice ili zdravstvene klinike. Tako je medicinsko osoblje opskrbljeno s kvalitetnom radnom odjećom bez stroškova investicije u kupnju radne odjeće. Njegovateljice, medicinske sestre i liječniki imaju svaki dan na radnom mjestu pripremljenu čistu i održavanu radnu odjeću, koju dostavimo na za to dogovorjeno mjesto. Ako se radna odjeća istroši ili je rastrgana, ćemo je popraviti i isporućiti bezhibnu ili zamjeniti. Tako se niko u bolnici ne mora brinuti o stanju radne odjeće i obuće. S tim medicinskom osoblju uštjedimo dragocjeno vrijeme, koje može posvjetiti pacijentima.

zaštitna odjeća u zdravstvu

Kad je radna odjeća za medicinsko osoblje zaista čista?

Pranje radne odjeće za medicinsko osoblje je uključeno u proces najma radne odjeće. Od iznimne važnosti je, da je ova radna odjeća ne samo higijenski čista, nego i sterilizirana, da se infekcije ne prenose. Medicinske sestre i liječnici na nekim odjelima bolnice rade u okolnostima, gdje je sterilna odjeća obavezna, jer odlućuje o zdravlju i životu pacijenata. Jer je higijena u bolnicama tako važna, postoji standard koji određuje postupke i kemikalije za pranje radne odjeće za medicinsko osoblje. U našim postupcima već kod održavanja radne odjeće sledimo EU standard EN-SFS-14065 o razini higijene radne odjeće, a kod pranja stalno se kontrolira temperatura, pH vrijednosti i prava količina kemikalija. Da smo zaista sigurni, da u bolnice šaljemo sterilno radnu odjeću za medicinsko osoblje, radimo testove i provjeravamo dali su na odjeći možda još prisutne bakterije. Vrlo je važno, da se njegovateljice, medicinske sestre i liječnici mogu pouzdati u cjelokupnu uslugu održavanja radne odjeće, jer se osjećaju sigurnijim kod svog rada s pacijenti.

Radna odjeća i obuća stvara prvi dojam u stiku s klijenti

Radna odjeća i obuća stvara sliku organizacije, u kojoj zaposleniki rade, stoga nije svejedno, kako izgleda i kako se zaposlenici u njoj osjećaju. To je u bolnicama još delikatnije, jer se mora stvarati klima povjerenja u rad medicinskog osoblja, a istovremeno mora biti radna odjeća i obuća učinkovita zaštitna barijera kod rada s bolesniki. Nekada je bila radna odjeća za medicinsko osoblje bijele boje, a danas se koriste i druge lijepe i umirene boje, koje pozitivno utjecaju na pacijente, a i neka odjeljenja u bolnici su prepoznatljiva po bojama radne odjeće. Radna obuća za njegovateljice, medicinske sestre i liječnike mora biti vrlo udobna, jer su cijelo radno vrijeme u pokretu, i varna, da im ne klizi. Na kirurškom odjelu i drugdje radna obuća štiti pred oštrim predmetima, koji bi mogli pasti medicinskom osoblju na tla. Radna odjeća za njegovateljice, medicinske sestre i liječnike mora biti vrlo praktična, s džepovima, iz izdržljivih materijala, da izgleda lijepa i poslije više pranja. Izrađena mora biti po mjeri, da se medicinsko osoblje kod svog rada može slobodno kretati, i da se u njoj osjeća kao u svojoj osobnoj odjeći. Svemu tome u Lindströmu neprestano težimo i širimo svoju ponudu u korist svih zaposlenika.

Možda vam se svidi