Zaštita na radu je presudna za zdravlje i život radnika

Lindstrom je finska tvrtka, koja postoji više od 170 godina i ima dugogodišnje iskustvo u iznajmljivanju radne odjeće i otirača. To je međunarodna tvrtka s podružnicama u 24 zemlje svijeta i s 100.000 poslovnim partnerima. Je jedna od vodećih u svojoj branši u Europi i neprestano ulaže u svoj napredak. Lindstrom je svojim klijentima isporučio već 10 milijuna komada radne odjeće. Radnike, koji nose njihovu radnu odjeću, zove superheroje, jer svojim radom u tvrtkama stvaraju napredak u svijetu, stoga u Lindstromu ulagaju posebne napore, da je njihova radna odjeća vrhunske kvalitete, udobna i sigurna. Posebno mjesto ima u Lindstromu čuvanje okoliša. U svim postupcima iznajmljivanja radnje odjeće, od nabave tekstila do održavanja, pranja i otklanjanja tekstila se poštuju ekološki standardi. Tekstilni otpad postaje veliki problem u svijetu i Lindstrom aktivno sudjeluje u traženju rješenja, kojim se bavi projekt VTT Tehničkog istraživačkog centra Finske o reciklaži tekstila. U tom projektu istražuju mogućnosti za preradu tekstilnog otpada. Lindstrom već sada sve napore ulaže u ponovnu upotrebu tekstila i je pri tome vrlo uspešan: u Finskoj je ta stopa ponovne upotrebe 100%, a u svim podružnicama ukupno je 71% . Pored iznajmljivanja radne odjeće je tako u tijeku istraživanje po novim kvalitetama za sve: za radnike, za tvrtke i za okoliš.

zaštita na radu

Zaštita na radu – najvažniji faktor u radnom procesu

Bez obzira na uvjete rada mora biti radnik uvijek zaštićen, da se ne ozlijedi, da se ne razboli ili ugrozi svoj život. Zaštitna odjeća i obuća imaju odlučujuću zaštitnu ulogu i zaštita na radu je najvažniji čimbenik u radnom procesu. Lindstrom u svojim kolekcijama radne i zaštitne odjeće nudi vrhunsku zaštitu na više područjima rada. Sva njihova zaštitna odjeća je certificirana i ispunjava sve standarde. Tvrtka s najmom zaštitne odjeće i obuće kod Lindstroma učini korak prema maksimalnoj zaštiti na radu za svoje radnike i osigura im uvijek besprijekorno čistu odjeću, izrađeno po mjeri zaposlenika. Zaštita na radu počinje s pripremanjem kolekcije zaštitne odjeće za pojedinačnu branšu ili industriju, koja u potpunosti odgovara potrebama i zahtjevima radnih uvjeta. Lindstrom pripremi kolekciju zaštitne odjeće uvijek u suradnji s naročnicima, da će ju radnici za svoju zaštitu rado nositi i da će pored zaštite na radu ugodno prezentirati tvrtku.

Zaštitna odjeća u zdravstvu mora biti svaki tenutak higijenski čista

Lindstrom nudi modernu, praktičnu i atraktivnu kolekciju zaštitne odjeće u zdravstvu CarePro, u kojoj će se zdravstveni radnici ugodno i pouzdano osjećati. S beskompromisnom čistoćom, koju nudi Lindstrom s higijenskim pranjem kod održavanja zaštitne odjeće u zdravstvu, osigurava potpunu zaštitu na radu za zdravstveno osoblje. To je od presudne važnosti, jer je uloga zaštitne odjeće u zdravstvu najprije zaštita od mikroorganizama, bakterija i infekcijskih bolesti. Bez higijenskog održavanja zaštitne odjeće zdravstveno osoblje ugrožava svoje zdravlje i zdravlje pacienata. Da se zaštitna odjeća u zdravstvu održava na pravilan način, postoje standardi, koje mora ispunjavati i Lindstrom osigurava pratnju tih standarda u svim fazama. Tako uvijek dostavljaju dezinfeciranu odjeću za zdravstvenu osoblje, njihovo higijensko pranje i čišćenje uklanja ne samo vidne nečistoće, nego i nevidne, kao su bakterije. Sva zaštitna odjeća u zdravstvu, kazaki, hlače,halje, majice, je izrađena od materijala, koji je ugodan za nošenje i podnosi pranje na visokim temperaturama i dezinfekciju, a dizajn odjeće je istodobno udoban i elegantan, da pruža zdravstvenim radnicima estetski izgled. Najam zaštitne odjeće za zdravstvo u Lindstromu je optimalno rješenje i donosi velike prednosti za zdravstveno osoblje i za bolesnike – zdravstveno osoblje je potpuno koncentrirano na svoj rad i opušteno, jer se ne treba brigati o higijenskoj čistoći svoje odjeće i zna, da u svakom trenutku ispunjava sve standarde, a bolesnici tako dobivaju najvišu kvalitetu opskrbe.

zaštitna odjeća u zdravstvu

  Prava zaštita na radu u građevinarstvu ćuva živote

Rad u građevinarstvu donosi mnoge opasnosti, među njima su i takve, koje ugrožavaju život radnika, kao pad s visine, ozlijede zbog električne struje, tijekom iskopa može građevinski materijal radnike ogroziti i se srušiti po njima. Sve to narekuje strogu upotrebu zaštitne odjeće i obuće, koja ispunjuje standarde. Jakne, hlače i kombinezoni su iz robustnog, izdržljivog materijala, koji dopušta slobodno kretanje i izdrži industrijsku pranje. Najvažnije je, da je zaštitna odjeća u skladu s normama, koje osiguravaju učinkovitu zaštitnu funkciju odjeće. Zaštita na radu u građevinarstvu određuje ispunjavanje ovih standarda: EN 471 za odjeću visoke vidljivosti, EN 343 o nepropusnosti za vodu in EN 531 o neprovodnosti električne struje. I odgovarajuća obuća je u građevinarstvu od presudne važnosti, imati treba neklizajući potplat i štititi stopala od padajućih predmeta i ozlijeda.

U Lindstromu je sva zaštitna odjeća za industriju i teške radne uvjete certificirana, praktična i dizajnirana tako, da izdrži u zahtjevni radni okolini. S najmom zaštitne odjeće Lindstrom preuzima cjelokupnu uslugu: od procjene potreba po odjeći u pojedinoj tvrtki do nabave, održavanja, pranja, dostave čiste odjeće i otklanjanja istrošene zaštitne odjeće. Takva usluga uštjedi tvrtki vrijeme i troškove, jer je cijena iznajmljivanja odjeće pristupačna. Najam odjeće se svaki put ponovo iskazuje kao stvarno idealno rješenje.

Možda vam se svidi