Radna odjeća obavlja svoju funkciju, ako je vrhunske kvalitete

Radna odjeća je za zaposlenike osnova za uspješan i siguran rad. U nekim branšama ima osnovnu funkciju povezivanja zaposlenika, stvaranja tima, u kojem se svaki zaposlenik ugodno osjeća i je stoga bolje motiviran za rad, u nekim je glavni cilj prezentacija i promocija tvrtke, a u nekim djelatnostima poput zdravstva je na prvom mjestu zaštitna funkcija radne odjeće. Radna odjeća za liječnike u bolnicama mora ispunjavati stroge standarde i propise da može učinkovito štititi zdravlje liječnika i pacijenata. Cjelokupna službena radna i zaštitna odjeća i obuća za liječnike i radna odjeća za njegovateljice mora biti uz to uvijek higijenski čista. Da radna odjeća ispunjava sve ove zahtjeve, treba ju nabaviti kod vrhunske tvrtke, kakva je finska tvrtka Lindstrom za iznajmljivanje radne odjeće. U njezinoj cjelokupnoj usluzi posebna pažnja se posvećuje higijenskom pranju i dezinfekciji radne odjeće, kakva je propisana za liječnike.

Za liječnike je radna odjeća zaštitni zid

Liječnici kod svog rada spašavaju živote i često rade u opasnim okolnostima. Na odjelu za infekcije se mogu zaraziti virusima i bakterijama, stoga moraju nositi zaštitnu radnu odjeću, koja je kao zaštitni zid. Kod operacija upotrebljavaju različite inštrumente i se mogu ozlijediti, stoga mora biti radna odjeća za liječnike iz robustnog i izdržljivog materijala. Pored službene radne i zaštitne odjeće je važna i zaštitna obuća, jer može katkad liječniku oštar inštrument pasti na pod i moraju biti noge zaštićene. Radna odjeća za liječnike je standardno bijele boje, a u zadnje vrijeme liječnici na dječjim odjelima pored bijele odjeće obuće i majicu ili neki drugi komad odjeće u lijepi boji, da ih djeca bolje prihvati. Liječnikov kaput, hlače, majica ili košulja moraju biti uvijek higijenski čisti i uvijek mu mora biti na raspolaganju dovoljno dezinficirane radne odjeće. Lindstrom je kod toga pouzdana potpora liječnikovom radu, jer svojom vrhunskom uslugom liječnicima osigurava uvijek besprijekorno čistu, održavanu i kvalitetnu radnu odjeću. Kod održavanja se drže EU standarda EN-SFS-14065,  da se sprećavaju infekcije, a tekom pranja odjeće obavljaju bakterijske testove.

Njegovateljice trebaju udobnu i praktičnu radnu odjeću

Rad njegovateljice je odgovoran i naporan. Radna odjeća njegovateljice mora biti vrlo udobna, da se može kod svog rada slobodno kretati. Na prvom mjestu je higijena, a pored toga mora biti njihova radna odječa praktična i iz izdržljivih materijala, jer se često pere i mora zadržati oblik, da njegovateljica uvijek izgleda uredna. Takvu kvalitetnu i lijepu kolekciju radne odjeće nudi Lindstrom pod nazivom CarePro, koja je moderno dizajnirana i uzima u obzir sve potrebe, koje imaju u svom odgovornom radu njegovateljice i drugi zdravstveni radnici.

Možda vam se svidi