Zimska odjeća za ugodan osjećaj topline

Kad lišće počne gubiti boju, zima je pred vratima i zimska odjeća postaje sve više obavezna kod odluke šta obući za van. Zima je doba godine sa nizkim temperaturama i vlagom i zimska odjeća nas odlično štiti, da naša tjelesna temperatura ostaje primjerno topla i da se ne razbolimo. Ako kupujemo kvalitetnu zimsku odjeću se ne trebamo brinuti i ostajati kod kuće kad dolazi zima sa maglom, vjetrom, snijegom. Zimska odjeća za snijeg će nas zaštiti pred vlagom i zadržati tjelesnu toplinu. Zimski sportovi su među najzanimljivijima ali nam je za ugodan osjećaj kod skijanja, skijaškog trčanja ili hodanja u planinama potrebna kvalitetna zimska sportska odjeća. Kad smo dobro odjeveni, nam mraz uopšte ne smeta.

Zimska kombinacija odjeće

Kakvu zimsku odjeću je dobro imati u ormaru

Prva funkcija zimske odjeće je da nas grije jer o tome ovisi naše zdravlje, a ako idemo u prirodu, je topla zimska odjeća toliko bitnija. Materijali morajo biti kvalitetni i krojevi prikladni za nas jer samo tako ćemo ih nositi više sezona. Prema savjetu starijih dobro se je odjevati poput luka – to jest više tanjih slojeva odjeće nas grije bolje nego jedan deblji. To vrijedi tako za zimsku odjeću za šetnju po gradu kao i za zimsku odjeću za snijeg i toliko više za zimsku sportsku odjeću. Dobro je nabaviti više komada odjeće koja se međusobno nadopunjuje pa tako možemo stvarati uvijek nove kombinacije zimske odjeće. Osnovni dijelovi zimske odjeće su jakna, kaput, kapa, rukavice, toplije hlače, tunika, bezrukavnik, vesta, pulover i čarape. Najbolji materijali za zimsku odjeću so vuna i mješavina sa vunom, pamuk i moderni funkcionalni materiali, koji su najprikladniji za zimsku odjeću za snijeg i za sportsku odjeću.

Zimska sportska odjeća za zadovoljstvo u prirodi

Zima je za sportske djelatnosti sjajna doba godine. Ali za istinsku zadovoljstvo u prirodi moramo odabrati zaista kvalitetnu zimsku sportsku odjeću. Štiti nas pred hladnim vjetrom, kišu i snijegom. Ovdje  je pravilo odjevanja poput luka vrlo važno a je treba imati na umu i to, da se kod zimskih sportova znojimo i stoga se još više ohladimo. Ljeti nam znojenje pomaže i ima pozitivan efekat a u zimi ga je treba izbjegavati po svaku cijenu. To znaći da moraju biti sloji zimske odjeće za snijeg iz materijala koji diše i ne veže vlagu tako da ostaje suh. To važi tako za donje rublje kao za veste, pulovere i jakne. Jakna je najvažniji dio, ona mora biti pored toga vodoodbojna i sa membranom, koja štiti od vjetra. Kvalitetna zimska sportska odjeća je iz takvog materiala, jedan od njih je softšel. Idealno je ako možemo nabaviti zimsku odjeću za snijeg i za zimske sportove za cijelu obitelj na jednome mjestu, gdje dobijemo vrhunsku kvalitetu po povoljni cijeni. Sa tim uštedimo vrijeme i možemo biti sigurni da smo novac dobro investirali. Za skijanje ćemo odabrati skijaške jakne i hlače za žene, muškarce, djevojčice i dječake a za djecu kombinezone, pa skijaške rukavice i kape.

Topla zimska odjeća

Topla zimska odjeća za na posao i za slobodno vrijeme

I zimi želimo na poslu i u slobodnem vrijemenu nositi modernu i lijepu odjeću. Majice, bluze i košulje nas neće dovoljno grijati stoga ćemo zimi preko njih obući veste i pulovere iz mekanih, toplih materijala u različitim bojama. Zimska kombinacija odjeće će biti savršena ako tomu dodamo još elegantne, sportske ili jeans hlače ili tajice, žene za posebne prilike možda suknju ili haljinu i moderno jaknu ili elegantan kaput. Za trčanje, fitnes i druge sportske djelatnosti odaberemo udobnu i funkcionalnu odjeću i jakne windstopper. Djeci istotako odaberemo toplu zimsku odjeću u lijepom dizajnu i kombinaciji boja. Cjelokupnu zimsku odjeću i zimsku sportsku odjeću iz kvalitetnih materijala možemo kupiti na jednome mjestu – u trgovini odjećom Mana, koja ima poslovaonice širom Slovenije i Hrvatske. U Mani je kvalitetna odjeća dostupna, o tome govori i Manin slogan: Moda za obitelj i mene, uz super cijene!

Možda vam se svidi