Zimska odjeća za ugodan osjećaj topline u hladu

Kad dođu hladni dani, dobro je znati, da imamo u ormaru toplu i mekanu zimsku odjeću, koja će nas ugrijati. Zimska odjeća nam omogućava, da nam je unatoč jakoj hladnoći prijatno ići van i uživati u šetnjama, sportskim aktivnostima ili na putu do posla. Među zimskom odjećom su najpopularnije jakne za zimu, jer dobro štite od mraza, su praktične i svestrane i mogu se nositi u slobodno vrijeme ili za na posao. Jakne za zimu nose tako žene kao muškarci i djeca, jer im je u njima prijatno toplo i se zato ugodno osjećaju. Zimska odjeća za snijeg ili skijaška odjeća je posebno prilagođena na zimske vrijemenske uvjete i nam je potrebna, ako želimo više vremena provesti vani i biti aktivni u sportu. Ako kod kupnje zimske odjeće dajemo prednost kvaliteti, možemo biti mirni, da smo ućinili najviše što smo mogli, da sačuvamo svoje zdravlje i zdravlje drugih članova obitelji.

Zimska odjeća

Jakne za zimu su po praktičnosti nenadmašljive

Jakne za zimu su odlična investicija, jer učinkovito rješavaju više problema, koji se javljaju u vezi odjeće za hladne dane. Kao prvo su izrađene iz materijala, koji odbija vlagu, onda su toplo podstavljene i prijatno griju, su izdržljive i možemo ih nositi više sezona, pored toga su lake za održavanje i možemo ih prati u perilici za rublje i to je velika prednost. Postoje u raznim bojama ili uzorcima, tako da ih možemo kombinirati s drugom zimskom odjećom. Osim toga, postoje i različiti stilovi jakni za zimu i svak izabere što želi i što mu je potrebno. Ako želimo biti elegantni za na posao ili posebne prigode, biramo između vrlo lijepih jakni za zimu modernog dizajna, s pojasom ili bez, u različitim bojama, da možemo stvarati sjajne kombinacije. Jakne u sportskom stilu su malo kraće. Jakne za zimu za muškarce su elegantno sportskog dizajna, a za djecu u slatkim dizajnima i bojama.

Skijaška odjeća ima posebne karakteristike

Na skijanju smo izloženi različitim vremenskim uvjetima, zato mora imati skijaška odjeća još neke dodatne karakteristike, da nas dovoljno štiti od hlada i vlage, da se ne razbolimo. Skijaška odjeća treba biti vodoodbojna a istovremeno i prozračna, što znači, da snijegu i kiši ne dozvoljava, da dođu kroz zaštitni gornji sloj, a znoj može prosto iti van. Kod takvog materijala za skijašku odjeću smo uvijek suhi i ne ohladimo se. Visoki ovratnik na jakni štiti od vjetra, a kod kapuljače je treba biti oprezan, da je dovoljno velika, da je možemo povući preko kacige. Rukavi neka budu nekoliko dulji, da štite ruke od mraza. Praktičan je džep na rukavu za skijašku kartu i još poneki za druge osobne stvari. Skijaške hlače moraju istotako biti iz vodoodbojnog materijala, jer na snijegu možemo pasti i kod skijanja snijeg se raspršuje. Za zaštitu je dobro, da imaju ojačan rub nogavica, koji zadrži snijeg. Važno je, da ne kupujemo unisex hlača, jer neće biti prave veličine za nas. Muške i ženske hlače su različite. Da nam bude toplo, neka budu podstavljene. Za djecu trebaju imati naramenice, za odrasle po izboru.

Skijaška odjeća za muškarce

Kako kombinirati zimsku odjeću

Kombinacija zimske odjeće nam pruža mogućnost, da stvaramo zaista toplo i raznovrsnu odijelo. Zimsku odjeću možemo kombinirati tako, da ispod jakne za zimu ili ispod skijaške jakne obućemo više slojeva tanje zimske odjeće, zbog ćega nam je toplije i tako ublažimo jak hlad, koji je uvijek šok za tijelo. Po potrebi kod sportskih aktivnosti ili ugrijanja po koji sloj odjeće dodamo ili oduzmemo. Kombinirati možemo i različite djelove skijaške odjeće ili zimske odjeće za snijeg, koja se nadopunjuje po boji i po kvaliteti, da stvaramo nove kombinacije zimske odjeće ili da možda mokru odjeću zamjenimo suhom. U Mani je na raspolaganju širok odabir zimske i skijaške odjeće, kod koje su kvaliteta izrade i materijala i moderan dizajn na prvome mjestu. Kolekcija zimske odjeće je osmišljena tako, da se pojedini komadi mogu međusobno vrlo ljepo kombinirati.

Možda vam se svidi